top of page

Horgászrend változás!

Horgászrend változás!

Egyesületünk küldöttgyűlésén már több alkalommal felmerült az igény a pergető horgászat lehetőségeinek bővítésére. A felvetést a megjelent küldöttek többsége nem ellenezte, ezért a 2023/24-es idényben kísérleti jelleggel lehetőséget teremtünk a pergető horgászok számára, hogy a fenti módszert gyakorolhassák. A most bevezetendőhöz hasonló szabályozás korábban évtizedeken keresztül létezett horgászrendünkben.

A pergetés lehetőségeinek növelése érdekében hatályos horgászrendünket a következőképpen módosítjuk:

2023.10.15.-e és 2024 01.31.-e között a Felsővíz egész területén érvényes területi jegy birtokában a pergető horgászat engedélyezett. Ezen időszakban a tanyarendszer ideiglenesen és részlegesen feloldásra kerül. A kijelölt tanyahelyeken a tanyatulajdonos távollétében, annak írásos engedélye nélkül a pergető horgászat gyakorolható az alábbi megkötésekkel.

Nem lezárt kialakítású stégre mindenki saját felelősségére mehet rá, az esetlegesen bekövetkező balesetekért sem az Egyesület vezetőségét sem a tanya tulajdonosát felelősség nem terheli.

Kizárólag a műcsalival végzett pergető horgászat engedélyezett. (Természetesen ez a megkötés a tanyatulajdonosra, a tanyát írásos engedéllyel használó horgászra nem vonatkozik.)

A tanyatulajdonos kivételével és a tanyát engedéllyel használó kivételével kizárólag partról lehet horgászni, csónak és más vízijármű nem telepíthető, a hosszirányú csónakközlekedés továbbra is tilos!

Tilos a feljutást megkísérelni a lezárt stégekre, továbbá tilos a kikötött csónakokból való horgászat is!

Tilos a tanyahelyen tartózkodó horgász bármilyen mértékű zavarása, horgászatának akadályozása, kétoldalas tanyahely esetén beleértve a szemközti oldalon horgászót is!

A parti növényzetben bármilyen változtatás, például beálló kitaposása, a nádfal megbontása stb. szigorúan tilos!

Amennyiben az adott horgászhelyen a pergető horgász ismétlődően (kétszer egymás után) méreten aluli ragadozó halat fog, vagy külső akadással akasztja meg bármely halfaj egyedét, a halállomány védelme érdekében az adott helyen a pergető horgászatot azonnal be kell fejezni.Győr 2023.09.18. Nádorvárosi SHE vezetősége

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Tájékoztatjuk a T. Horgásztársakat, hogy az év hátralevő részében az egyesületi tanyaházban a rendszeres félfogadás szünetel. Horgászengedélyekkel (állami jegy, éves területi jegy váltás, új belépő)

A mai nap során 4000 kg (4 tonna) III. nyaras pontyot telepítettünk vízterületeinkbe a következő elosztásban: Tó., Rabkertek, Gátőrkanyar, Gyirmót egyaránt 1000-1000 kg. A telepítés után tilalom nincs

Június 10. és 11.-én kerül megrendezésre a megyei bajnokság vízterületünkön. Kérjük a T. Horgásztársakat, hogy mindkét nap 06-16 óra közzött a versenypálya kijelölt részét szabadon hagyni szíveskedjen

bottom of page